söndag 10 februari 2019

Lärplattan i skolans övriga klasser

Under höstterminen har vi i skolan sett hur eleverna i vår 1:1 klass har blivit väldigt bekväma med att använda lärplattan som ett hjälpmedel i sin inlärning. Vi hoppas i framtiden kunna erbjuda alla elever i skolan en lärplatta, men tills det är möjligt får vi hitta på andra lösningar. 

Därför har vi senaste vecka startat ett litet pilotprojekt i skolan som vi kallar 1:1 vecka. Det innebär, precis som namnet säger, att en klass i taget har 1:1-vecka och under den veckan har varje elev i klassen  en egen ipad. Projektet genomförs med de elevplattor som normalt bokas per timme och klass. Syftet med detta försök är att ge lärarna och eleverna möjlighet att jobba mera flexibelt med lärplattorna, än vad som är möjligt när de ska bokas för en eller några timmar i gången, ofta flera dagar i förväg.

Först ut i detta projekt var vår andraklass och under veckan har de fotat och beskurit bilder, läst in och lyssnat på sina läsläxor i appen Book Creator, jobbat på forskningsprojekt om djur i pages, spelat piano i Garageband, tränat tabeller på internet och mycket mera.




Kommande vecka är det fyrornas tur att ta över lärplattorna och tvåorna återgår till det vanliga systemet med delade lärplattor som bokas per timme. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar